Fietsen op Vlieland

Ontdek Vlieland op de fiets
Van Oost naar West, tot waar de bewoonde wereld afloopt is ongeveer 10 km lang en van Waddenzee naar Noordzee gemiddeld 2km breed.

Daar tussendoor èn omheen ervaart u de ultieme vrijheid en kunt u geniet van een ongekend natuurschoon!

In totaal is het eiland 18 km lang en heeft een netwerk van ruim 30 km aan fietspaden. Kortom: Pak je (elektrische) fiets en Beleef Vlieland.

Waarom Vlieland?

Vanuit Harlingen vertrekt de veerdienst Vlieland. In circa 1,5 uur brengen zij u naar het autoluwe Waddeneiland. Een prachtig moment om direct al los te komen van alle daagse beslommeringen. U krijgt reeds het eilandgevoel en u wordt blij en vrij.

Vlieland is is ongeveer 20 km lang en 3 km breed, en een van de kleinste Waddeneilanden van de Wadden. Er wonen bijna 1100 mensen.

Jaarlijks wordt Vlieland bezocht door ongeveer 180.000 gasten.

Vlieland is een paradijs voor fietsers en wandelaars omdat de gemeente een auto-luw beleid voert. Vlieland heeft een gevarieerd landschap, een uitbundige plantengroei en een rijke vogelstand. In alle jaargetijden is het de moeite waard om een bezoek aan Vlielandte brengen, ieder jaargetijde heeft zijn charme.

Alles is op fietsafstand.

Vlieland hoort samen met Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog tot de Nederlandse Waddeneilanden.

Uniek in Europa: Werelderfgoed De Waddenzee.
Sinds 26 juni 2009 op de Werelderfgoederen-lijst van UNESCO.

Kenmerken van de Wadden en met name Vlieland:
Weidse stranden, prachtige vergezichten, duinen, bos, polder, de waddendijk, hond vriendelijk, geen hoogbouw, nostalgisch dorp, waarin musea, winkeltjes, cafés, restaurants, outdoor activiteiten. Volop wandel fiets en ruiterpaden.

Beleef Vlieland via


© copyright 2024 Waddenreisburo.nl | sitemap | Privacyverklaring | Sortering Zoek & Boek resultaten