Herfst op Vlieland

Herfst op Vlieland

Kom naar Vlieland. Lekker uitwaaien in de Herfst.

Even er tussenuit in het najaar. Los komen van de eigen omgeving. Alles letterlijk achterlaten.
En volledig opgaan in het eilandgevoel. Dat kan op Vlieland. Beleef Vlieland.

Herfst is Oogsttijd op Vlieland
Zelfs voordat de bladeren beginnen te kleuren kan je op Vlieland af genieten van de Herfst. Paddestoelen verschijnen in het bos en in de duinen. Er zijn enorm veel struiken met bramen, lijsterbessen, kamperfoeliebessen, Vogelkersen en natuurlijk Cranberries. Langs de fietspaden staan zelfs een aantal wilde fruitbomen met appels en (stoof)peren.

Waarom Vlieland?

Vanuit Harlingen vertrekt de veerdienst Vlieland. In circa 1,5 uur brengen zij u naar het autoluwe Waddeneiland. Een prachtig moment om direct al los te komen van alledaagse beslommeringen. U krijgt reeds het eilandgevoel en u wordt blij en vrij.

Vlieland is is ongeveer 20 km lang en 3 km breed, en één van de kleinste Waddeneilanden van de Wadden. Er wonen bijna 1100 mensen.

Jaarlijks wordt Vlieland bezocht door ongeveer 180.000 gasten.

Vlieland is een paradijs voor fietsers en wandelaars omdat de gemeente een auto-luw beleid voert. Vlieland heeft een gevarieerd landschap, een uitbundige plantengroei en een rijke vogelstand. In alle jaargetijden is het de moeite waard om een bezoek aan Vlieland te brengen, ieder jaargetijde heeft zijn charme.

Alles op Vlieland is op fietsafstand.

Vlieland hoort samen met Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog tot de Nederlandse Waddeneilanden.

Uniek in Europa: Werelderfgoed De Waddenzee.
Sinds 26 juni 2009 op de Werelderfgoederen-lijst van UNESCO.

Kenmerken van de Wadden en met name Vlieland:
Weidse stranden, prachtige vergezichten, duinen, bos, polder, de waddendijk, hond vriendelijk, geen hoogbouw, nostalgisch dorp, waarin musea, winkeltjes, cafés, restaurants, outdoor activiteiten. Volop wandel fiets en ruiterpaden.

Beleef Vlieland via


© copyright 2024 Waddenreisburo.nl | sitemap | Privacyverklaring | Sortering Zoek & Boek resultaten